Osobiste

Higiena żywności: Różnice pomiędzy wersjami

Z Słownik Bezpieczeństwa Żywności

(Utworzono nową stronę "<p style="text-align: right;"> Powrót</p> <div align=center> ==Higiena żywności== </div> <br> <b>Food Hygiene</b>     <i>(ang...")
 
m (Zabezpieczył(a) „Higiena żywności” ([edytowanie=Dozwolone tylko dla administratorów] (na zawsze) [przenoszenie=Dozwolone tylko dla administratorów] (na zawsze)))
(Brak różnic)

Wersja z 17:37, 22 maj 2015

Powrót

Higiena żywności


 Food Hygiene     (ang.)

Higiena żywności oznacza wszelkie działania niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej żywności. Działania te obejmują wszystkie fazy następujące po produkcji podstawowej (włącznie jednak z nią, jak np.: żniwa, ubój, dojenie), w trakcie przygotowywania, przetwarzania, produkcji, pakowania, magazynowania, transportu, dystrybucji, obsługi i oferowania na sprzedaż lub dostarczania do konsumenta.