Higiena żywności: Różnice pomiędzy wersjami
Z Słownik Bezpieczeństwa Żywności
Małgorzata (dyskusja | edycje) (Utworzono nową stronę "<p style="text-align: right;"> Powrót</p> <div align=center> ==Higiena żywności== </div> <br> <b>Food Hygiene</b> <i>(ang...") |
|||
(Nie pokazano 1 pośredniej wersji utworzonej przez tego samego użytkownika) | |||
Linia 1: | Linia 1: | ||
− | + | {{H}} | |
<div align=center> | <div align=center> |
Aktualna wersja na dzień 17:37, 22 maj 2015
Higiena żywności
Food Hygiene (ang.)
Higiena żywności oznacza wszelkie działania niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej żywności. Działania te obejmują wszystkie fazy następujące po produkcji podstawowej (włącznie jednak z nią, jak np.: żniwa, ubój, dojenie), w trakcie przygotowywania, przetwarzania, produkcji, pakowania, magazynowania, transportu, dystrybucji, obsługi i oferowania na sprzedaż lub dostarczania do konsumenta.