Higiena żywności: Różnice pomiędzy wersjami
Z Słownik Bezpieczeństwa Żywności
m (Zabezpieczył(a) „Higiena żywności” ([edytowanie=Dozwolone tylko dla administratorów] (na zawsze) [przenoszenie=Dozwolone tylko dla administratorów] (na zawsze))) |
|||
Linia 1: | Linia 1: | ||
− | + | {{H}} | |
<div align=center> | <div align=center> |
Aktualna wersja na dzień 17:37, 22 maj 2015
Higiena żywności
Food Hygiene (ang.)
Higiena żywności oznacza wszelkie działania niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej żywności. Działania te obejmują wszystkie fazy następujące po produkcji podstawowej (włącznie jednak z nią, jak np.: żniwa, ubój, dojenie), w trakcie przygotowywania, przetwarzania, produkcji, pakowania, magazynowania, transportu, dystrybucji, obsługi i oferowania na sprzedaż lub dostarczania do konsumenta.