Osobiste

Higiena żywności: Różnice pomiędzy wersjami

Z Słownik Bezpieczeństwa Żywności

m (Zabezpieczył(a) „Higiena żywności” ([edytowanie=Dozwolone tylko dla administratorów] (na zawsze) [przenoszenie=Dozwolone tylko dla administratorów] (na zawsze)))
 
Linia 1: Linia 1:
<p style="text-align: right;">[[Strona główna | Powrót]]</p>
+
{{H}}
  
 
<div align=center>
 
<div align=center>

Aktualna wersja na dzień 17:37, 22 maj 2015

H↑ | Powrót

Higiena żywności


 Food Hygiene     (ang.)

Higiena żywności oznacza wszelkie działania niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej żywności. Działania te obejmują wszystkie fazy następujące po produkcji podstawowej (włącznie jednak z nią, jak np.: żniwa, ubój, dojenie), w trakcie przygotowywania, przetwarzania, produkcji, pakowania, magazynowania, transportu, dystrybucji, obsługi i oferowania na sprzedaż lub dostarczania do konsumenta.