Osobiste

Limit krytyczny (Kryterium): Różnice pomiędzy wersjami

Z Słownik Bezpieczeństwa Żywności

m (Zabezpieczył(a) „Limit krytyczny (Kryterium)” ([edytowanie=Dozwolone tylko dla administratorów] (na zawsze) [przenoszenie=Dozwolone tylko dla administratorów] (na zawsze)))
 
(Nie pokazano 1 pośredniej wersji utworzonej przez tego samego użytkownika)
Linia 1: Linia 1:
<p style="text-align: right;">[[Strona główna | Powrót]]</p>
+
{{L}}
  
 
<div align=center>
 
<div align=center>

Aktualna wersja na dzień 17:45, 22 maj 2015

L↑ | Powrót

Limit krytyczny (Kryterium)


 Critical Limit   (ang.)

Kryterium, które oddziela to co jest akceptowane od tego co nie akceptowane. Są to określone limity (wymagania) najczęściej fizyczne lub chemiczne, ale mogą być także mikrobiologiczne lub sensoryczne odnoszące się do produktu lub przebiegu procesu produkcji, które zapewniają, że produkt posiada odpowiednią jakość zdrowotną.

(zobacz:  Zasady systemu HACCP )